HomeNegen CommentarenGeschiedenisOpzeggingenVideosInternationaal

Golf verspreid zich door heel China: miljoenen verlaten officieel en publiekelijk de CCP en roepen om een einde van het totalitare regime

Tussen 19 november en 4 december 2004 heeft de Epoch Times een serie van artikelen onder de naam: ”Negen Commentaren op De Communistische Partij” gepubliceerd. De Negen Commentaren vertegenwoordigen een zeer gedetailleerde en diepgaande analyse van heerschappij van CCP tot op heden. Ze onthullen hoe de CCP aan de macht kwam in China en geven inzicht in de gruwelijke methoden welke de CCP gebruikt heeft in laatste 57 jaar om de macht te behouden.

Journalistiek welke de wereld verandert

In de maanden die volgden op de publicatie van de Negen Commentaren begon een groot aantal Chinese burgers openbaar aan te kondigen dat ze uit de Communistische partij stappen, alsook hun lidmaatschap van de "communistische jeugdliga" en de "Jonge Pioniers" verbreken, door verklaringen te sturen aan de Epoch Times. Een Tuidang ”verlaat de Partij” website werd gelanceerd waarop deze opzeggingen worden verzameld.

Deze beweging had zeer snel overhand gekregen. Begin april 2007 was het aantal opzeggingen 20 miljoen, met een gemiddeld aantal opzeggingen van ongeveer 25.000 per dag. In vele steden in China verschijnen de verklaringen van terugtrekking uit de CCP op de bomen, muren, gebouwen, openbare borden en overal daar waar de grote massa mensen ze kan lezen, hetgeen meer mensen moed geeft om hetzelfde te doen. Gedacht wordt dat aantal opzeggingen nog groter geweest zou zijn als de blokkades en hevige censuur van de CCP er niet geweest zouden zijn die de verspreiding van de Negen Commentaren trachten tegen te houden. Volgens een onderzoek van de universiteit van Harvard is de website van de Negen Commentaren de meest gecensureerde website in China.

Prominente persoonlijkheden, diplomaten en politiemensen die de CCP de rug toe keren

Onder de miljoenen Chinezen die uit de CCP gestapt zijn bevinden zich ook beroemdheden, diplomaten en politiemensen. In hun verklaringen beschrijven ze welke gruwelen en wreedheden ze hebben gezien en welke misdaden ze gedwongen werden te begaan onder dwang van de CCP.

Lees over Xiaomin Huang winnares van een Olympische Medaille voor zwemmen, de diplomaat Chen Yonglin werkzaam bij het Chinese consulaat in Sidney en Hao Fengjun, een politieman in de "Chinese Gestapo" bekend als het 610 bureau dat de vervolging van Falun Gong uitvoert.

Chen Yonglin en Hao Fengjun in Europees Parelement.

Waarom treedt men uit de CCP?

Voor de meeste Chinezen is dit een kwestie van geweten. Velen die uit de CCP stappen hebben beschreven dat zij of hun familieleden zelf slachtoffer waren van misdaden die de CCP begaan heeft. Anderen die CCP verlaten beschouwen de CCP als de hoofdverantwoordelijke voor de wilde corruptie en criminaliteit welke tegenwoordig wijd verspreid zijn in China. Tot nu toe had geen van hen ooit de mogelijkheid om ontevredenheid over Partij te uiten, dan wel afstand te doen van de Partij.

Een geschreven brief om Partij te verlaten geeft de mogelijkheid aan deze mensen om hun geweten te verlichten en afstand te doen van de missdaden die zij begaan heeft. En nog meer dan dit - voor het eerst onder de heerschappij van CCP is er een manier gegeven aan miljoenen mensen, om samen en op een vreedzame manier tegenstand te bieden aan de dictatuur en de vervolgingen van de CCP in laatste half eeuw.


Opzeggingen

Sinds december 2004 hebben 114.152.013 mensen zich teruggetrokken uit de drie takken van de Communistische Partij, namelijk de Partij zelf, de "communistische jeugdliga" en de "Jonge Pioniers".
"Negen Commentaren op de Communistische Partij" is een special van de Epoch Times