HomeNegen CommentarenGeschiedenisOpzeggingenVideosInternationaal

De Moorddadige Geschiedenis van de Chinese Communistische Partij

Sinds de Chinese Communistische Partij (CCP) aan de macht kwam in het jaar 1949, is ze tot op heden verantwoordelijk voor de moord en hongerdood van ongeveer 80 miljoen mensen. De volgende samenvatting geeft enige beruchte campagnes weer van de CCP.

Landhervorming
(1950-1952: 2-5 miljoen doden)

Met de onderdrukking van "de reactionairen" onder de dekmantel van "Landhervorming" heeft de CCP in een periode van twee jaar naar eigen aanduiding 2,4 miljoen mensen vermoord; andere bronnen spreken van 5 miljoen doden. Daarmee heeft de CCP drie doelen bereikt: 1. De eliminatie van lokale leiders, die door CCP verantwoordelijken vervangen werden; 2. De overname van het bezit van de vermoorde mensen. 3. Teweegbrengen van diepe voortdurende angst voor de CCP

De grote sprong voorwaarts
(1958-1960: 30-40 miljoen doden)

Een verdubbeling van de staalproductie in China werd vooropgesteld. De CCP veranderde voor dit doel grote delen van de natie in een reusachtig arbeidskamp met de primitiefste methoden van staalvervaardiging. Daardoor verrotte de oogst van de boeren op de velden. Lokale Beambten publiceerden berichten met vervalste oogsthoeveelheden, terwijl in werkelijkheid een grote hongersnood kwam die het land in een crisis bracht.

De culturele revolutie
(1966-1976: 7-8 miljoen doden)

De grote proletarische culturele revolutie was erop gericht om de traditionele Chinese cultuur en het geloof van de mensen volledig te elimineren. De campagne ging zo ver dat kinderen hun ouders, leraren en familie afranselden, verraadden of zelfs ombrachten; foltering, openbare terechtstelling en vernedering waren orde van de dag en moorden een bewijs van de eigen "revolutionaire" status. In enige regionen brak zelfs wild kannibalisme uit.

De slachting op het Tiananmen Plein
(op 4 juni 1989: 1000-3000 doden)

De leiding van de CCP beŽindigde op gewelddadige wijze het maandenlange door studenten gehouden protest en hongerstaking op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing, toen ze gewapende militairen het bevel gaven het plein te ontruimen. De onbewapende studenten werden neergeschoten en velen werden met Tanks overreden.

De campagne van de uitroeiing van Falun Gong
(sinds 1999: 8.000-14.000 geschatte dodelijke schlachtoffers, 3 miljoen mensen in de gevangenis)

Jaloers geworden op de populariteit van Falun Gong in China, beval president Jiang Zemin op 22 juli 1999: "vernietig hun reputatie, vernietig hen financieel en vernietig hen fysiek." Ongeveer 30.000 gevallen van foltering en mishandeling in gevangenschap zijn ondertussen gedocumenteerd, ongeveer 3 miljoen zijn sindsdien in gevangenissen of dwangarbeidskampen opgesloten. Vrouwen worden onderworpen aan mishandeling, dwangarbeid en seksueel misbruik door de autoriteiten. De campagne wordt beschouwd als de grootste, langst durende en meest systematische die ooit in China doorgevoerd werd.

Chinezen protesteren tegen de CCP met de slogan "de CCP heeft meer onschuldige mensen gedood dan Hitler". In de Negen Commentaren komt naar voren dat de CCP verantwoordelijk is voor de moord op meer mensen dan in de eerste en tweede wereldoorlog samen.

U kunt meer hierover lezen in "De Negen Commentaren"
"Negen Commentaren op de Communistische Partij" is een special van de Epoch Times